Restaurant Noma

Noma er en verdensberømt restaurant, der har modtaget talrige priser og anerkendelser for deres innovative og sæsonbetonede tilgang til nordisk gastronomi. Da de besluttede at opgradere deres gamle restaurant på Refshaleøen, kontaktede de os for at hjælpe med at designe og implementere alle de tekniske installationer i deres nye bygning.

Da vi først blev involveret i projektet, blev det klart, at den største udfordring ville være at sikre, at alle tekniske installationer var skjulte, så de ikke ville forstyrre restaurantens æstetik og minimalistiske design. Vi begyndte at arbejde tæt sammen med Noma-teamet for at udvikle innovative og effektive løsninger, der ville imødekomme deres behov og samtidig opretholde deres vision for restauranten.

En af de største udfordringer var at håndtere ventilationen i bygningen. For at sikre, at restauranten havde frisk luft, var vi nødt til at installere et ventilationsanlæg, der ville opfylde de strenge krav til luftkvalitet og temperaturkontrol. Men da det var afgørende at skjule alle ventilationskanaler, valgte vi at placere dem i jorden og føre indblæsningen gennem konvektorgrave. Dette betød, at der ikke var nogen synlige luftkanaler i restauranten, og at luften var ren og behagelig for gæsterne.

Vi håndterede også opvarmningen af bygningen. Returvarmen fra restaurantens køkken blev udnyttet til opvarmning af fortovsfliserne omkring bygningen i vintermånederne. Dette gjorde det muligt for gæsterne at bevæge sig sikkert udenfor, selv når det var frost og sne på jorden.

En anden udfordring var at sikre, at alle VVS-installationer fungerede problemfrit og var skjulte. Vi designede og installerede et avanceret VVS-system, der omfattede vand, varme, afløb og kloak. Alt blev lagt skjult og omhyggeligt planlagt, så det ikke ville forstyrre restaurantens æstetik og funktionalitet.

Som en rådgivende ingeniørvirksomhed er vi stolte af vores bidrag til Noma 2.0's teknikrum og restaurant. Vores innovative og effektive løsninger sikrede, at alle tekniske installationer var på plads og samtidig opretholdt restaurantens æstetiske og minimalistiske design. Resultatet var en fremragende restaurantoplevelse, der overskred alle forventninger.